Tuesday, April 1, 2014

Travelog Bandung 26-30 Mac 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca...

Alhamdulillah, hari ini diberi kesempatan untuk mencoretkan kenangan berkunjung ke Bandung pada 26-30 Mac 2014 yang lalu... Semoga perkongsian ini bisa memberikan serba sedikit gambaran dan panduan kepada rakan-rakan di luar sana untuk merancang perjalanan anda.

Secara jujurnya, perancangan ke Bandung ini boleh dikatakan "last minute planning" jugaklah.. Kebetulan seorang daripada rakan baik adik saya (Lina Farhana) yang bernama Farah Wahidah akan menamatkan pengajian dalam bidang kedoktorannya di salah sebuah Universiti di Bandung. Farah beriya-iya mengajak Lina untuk bercuti di Bandung.

Dalam waktu yang singkat, saya perlu membuat keputusan samada ingin turut serta atau tidak sementelahan adik-adik & ibu/ayah juga teleh membeli tiket penerbangan Air Asia. Memandangkan ibu dan ayah juga berminat untuk turut serta, saya segera menempah tiket. Walaupun cuma berbeza tiga hari sahaja daripada adik, harga tiket saya dan Liyana Amnani sudah meningkat naik sehingga rm500 seorang.

Detail tiket adalah seperti berikut :-
Adik beli untuk 6 orang hanya rm1200 sahaja, manakala saya beli untuk 2 orang sudah meningkat sehingga rm1,000.  Tips dari saya, kalau ada tiket murah, cepat cepat beli, Jangan fikir banyak panjang sangat atau fikir banyak sangat hehe.. 




Mak yang tersenyum gembira kerana pertama kali mahu bercuti ke luar negara...

Peringkat kedua urusan kami adalah menempah bilik hotel.. Oleh kerana saya tidak berapa ada masa, adik-adik lah yang banyak survey hotel melalui Agoda.. Saya tidak begitu pasti, samada membuat tempahan melalui Agoda berbeza dengan tempahan melalui hotel atau tidak kerana saya tidak sempat untuk buat research.. Tapi yang pasti tempahan melalui Agoda dikenakan cukai 20%.. 10% untuk perkhidmatan dan 10% lagi untuk ....(lupa).. Tapi harga sebelum cukai di Agoda memang nampak-nampaknya macam lebih murah, siap ada harga promosi lagi.. Entahlah, yang ni saya tidak begitu pasti tapi memandangkan keadaan hotel yang selesa & besar, saya rasa berbaloi wang yang dikeluarkan untuk hotel.

Detail hotel adalah seperti berikut :-
Nama hotel : Grand Setiabudi Hotel & Apartment
Alamat : Jl Dr. Setiabudi No. 130-134, Bandung, Indonesia
Jenis bilik : deluxe room
Harga sebilik/malam : rm153/nite



Check-in di Grand Setiabudi Hotel & Apartment



Urusan ketiga pula adalah untuk buat web check-in & print boarding pass.. Mcm2 hal jugak lah, dengan internet kdg2 slow, kdg2 terputus, pastu ada boarding pass yg tak keluar lah.. Macam2.. Tpi still ada masa sbb urusan print boarding pass tu awal kami buat, lebih kurang 4 hari sebelum bertolak.
Gambaran jarak di antara Hotel Setiabudi Bandung ke tempat-tempat yang kami lawati seperti Chihampelas Walk, Rumah Kain yang teletak di Kapo, Pekan Baru & Factory Outlet


Aturcara yang telah dirancang adalah seperti berikut :

Hari Pertama (26/3/2014 - Rabu)
Bergambar kenangan di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai sebelum berlepas ke Bandung
9.30 pagi : bertolak dari Pt Sulong/Pt Raja ke Senai
11.00 pagi : check in di Lapangan Terbang Senai
12.30 t/hari : berlepas drpd Senai ke Bandung
2.20 ptg (waktu Malaysia) : tiba di Bandung
3 ptg (waktu Indonesia) : check in hotel Setiabudi Bandung
5 ptg : Chihampelas Walk
Bergambar di atas landasan tidak dibenarkan sama sekali.. Kalau teringin nak bergambar, kene buat cepat-cepat sebelum para petugas memberikan arahan "tidak dibenarkan bergambar di sini yer dik.. Silakan naik ke pesawat terus"

Pertama kali menjejakkan kaki ke bumi Bandung... Bergambar kenangan di Lapangan Terbang Bandung atau lebih dikenali dengan nama Bandara Hussein Sastranegara Bandung....

Makan malam di The Kiosk, Chihampelas Walk, Bandung

Makan Malam di The Kiosk, Chihampelas Walk, Bandung

Hari Kedua (27/3/2014 - Khamis)



8 pgi : Rumah Kain, Kopo
12 t/h : Toko Tiga
3 ptg : Pasar Baru
6 ptg : Rumah Mode Factory Outlet



Hari Ketiga (28/3/2014 - Jumaat)
7 pg : Bertolak ke Tangkuban Parahu
12 t/h : Floating Market Lembang
4 ptg : Factory Outlet
9 mlm : Paris Van Java



Hari Ke Empat (29/3/2014 - Sabtu)
10 pg : Chihampelas Walk
4 ptg : Factory Outlet

9 mlm : Zen Spa


Hari Kelima (30/3/2014 - Ahad)
9.30 pagi : bertolak ke Bandara
12 t/h : berlepas dari Bandung ke Senai
3.30 ptg (waktu malaysia) : selamat mendarat di Lapangan Terbang Antararbangsa Senai

****akan di update dari semasa ke semasa***
Nyampah ngan pc ofis, leh masuk gambo tpi takleh taip..
Kat iphone lak, leh taip tpi takleh masuk gambo.. Grrrr sabo....





 

20 comments:

  1. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam uolllssss

      Jom Semua Bercuti Kat Bandung
      Promote Promote Special Offer nihhh
      Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
      murah nye sampaiii pengsan ni

      Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

      pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
      butiran perjalanan
      Day 1 
      > airport bandung
      >Pasar Baru membeli belah 
      >lunch at kampium bistro
      >Toko Tiga (Branded Jeans)
      >depasion factory outlet kain potong
      >rumah kain dan telekung
      >Factory Outlet Jalan Riau
      >dinner at iga bakar mas giri

      Day 2
      >Tangkuban Parahu
      >floating market
      >lunch at klc cafe
      >deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
      >Strawberry and tea park 
      >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
      >dinner at balacan

      day 3
      >kawah putih or trans studio bandung (option)
      >lunch at rumah makan padang simpang raya
      >cibaduyut street
      >paris van java shopping mall
      > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
      >dinner at ikan bakar pa chimet

      Day4
      >check out hotel bandung
      >Airport transfer

      term and condition

      *total rate nye per person adalah

      325rm per person if 6 person
      320rm per person if 7 person
      315rm per person if 8 person
      310rm per person if 9 person
      300rm per person if 10 person

      *rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

      *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

      *RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

      *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

      *no hidends charge

      whatapps or email laju-laju : 

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email :
      ahmadalifabandungtour@gmail.com

      Delete
  2. Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  3. Salam Tuan / Puan

    MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
    Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, peramah dan tiptop service

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am to 10 pm

    Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

    Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

    Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

    *no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
    * we dont need deposit and no penalty if cancle, all payment do it at last day at bandung

    CALL / text / whatsapp

    WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)
    pin blackberry : 746C D4CE
    email : tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  5. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  6. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  7. Rindukan ole-ole bandung???
    Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  9. Sorry nih numpang2 infooo...

    Selamat datang di Kasih Diskon.. Kota Bandung Kota Kasih Diskon !!
    Kasih Diskon akan meluncurkan Buku Kumpulan Diskon Edisi Ke 3
    1 Buku berisikian 30 tempat ternama di Bandung dengan diskon-diskon menarik.
    Disertai dengan Program Undian "Kasih Kasih" yang Berhadiah Samsung Note 4!!

    Kasih Diskon juga Open for Membership
    Membership untuk 4 Edisi

    Harga Normal :
    Buku Kupon Diskon @25.000/pcs x 4 = 100.000
    Ongkir/pcs @6.000 x 4 = 24.000
    TOTAL Harga Normal : 124.000

    Harga Membership :
    85.000 (Include ONGKIR)

    Bagi kamu yang ingin jadi Membership Kasih Diskon..
    Daftar dari sekarang dengan mengirimkan format :

    Nama :
    Email :
    No.tlp :
    Alamat pengiriman :
    Pin bb :

    Kirim melalui :
    customerservice@kasihdiskon.com /
    Phone: 082130507777

    Semakin sering menggunakan Kupon KasihDiskon semakin besar juga kesempatan kamu untuk dapetin Samsung Note 4!!

    Untuk Info lebih lanjut hubungi:

    kasihdiskon | all about promotion
    customerservice@kasihdiskon.com
    Mobile: 082130507777 / 5436640
    Blackberry: 21 BB EE 44
    BBM Channel : C00433AC6

    ReplyDelete
  10. best nya trip bandung xde duanya...
    kami pakarholiday bole bantu semua itu..murah,ramah fan baik hati..
    sewa semua jenis kereta kami ada..
    sila hubungi kami..

    pakarholiday Bandung

    2nd floor
    Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
    Kota Bandung
    Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
    WhatsApp : +6287821738686
    Email : infopakarholiday@gmail.com
    Website : www.pakarholiday.com

    ReplyDelete
  11. Bercuti ke Bandung.... 3D2N RM200 | Sesiapa yang yang ada perancangan untuk bercuti ke Bandung, boleh hubungi baladewatour +6282216910022 (prefer whatsAap).

    Percutian ke Bandung 3D2N RM200

    Bandung trip Itinerary tour 3 hari 2 malam: est tiba pagi pulang petang.

    Day 1 - Welcome to Bandung kat Bandung airport (cadang tiba 8.00 am) terus shopping kat Pasar Baru Trade Center, lunch at local restaurant, shopping jeans kat Toko TIGA, terus bandung utara kawasan shopping area Riau, Dago dan setiabudi macam The Summit, Heritage, Stamp FO, Grande, Episode, Blossom dan factory outlet lain yang masih satu kawasan, dinner kat local restaurant, dan check in Hotel.

    Day 2 - After breakfast at hotel (8.00 am) go to tangkuban parahu (sila tengok gambar post ni), terus De'Ranch, terus Rumah Mode dan factory outlet lainya, get lunch at Rumah Makan Mang Engking 9One of the best sundanese food), shopping kat Cihampelas, get dinner at local restaurant, back to hotel.

    Day 3 - After breakfast (8.30 am) terus kartika sari untuk beli oleh-oleh kek khas Bandung, jika masih sempat boleh pegi Pasar Baru lagi, lunch at local restaurant dan terus airport Huseinsastra negara Bandung tok check in Flight. terima kasih.

    yup hanya RM200 je.. jom pegi Bandung jika berminat sila contanct.. kami juga ada pakej lain 4D3N etc..

    konsultasi percuma : WhatsApp +6282216910022
    sila kunjung web kami
    www.tourmalaysiabandung.com
    www.baladewatour.com

    ReplyDelete
  12. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  13. Bismillah ..
    Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.
    Perkenalkan kami team kusuka bandoeng, kami ada menyediakan perkhidmatan supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
    Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
    Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
    Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)
    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115
    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160
    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185
    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat & berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Whatsapp : +6282115111550
    Fb syarikat : kusuka bandoeng
    Fanspage syarikat : kusuka bandoeng
    Email syarikat : kusukabandung@gmail..com
    Website syarikat : www.kusukabandung.com
    Nb : walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung. Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  14. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
    E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
    FB: ayung bandoeng
    PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
    pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    www.tourmalaysiabandung.com

    #Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 215/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 245/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 345/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 2
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 295/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 345/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..430/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong


    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport)
    Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
    Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
    Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara)
    Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..


    1). Transport
    > IDR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    www.tourmalaysiabandung.com


    Terima Kasih

    BaladewaTour Agus Priyo Utomo
    Marketing director Baladewa car tour & travel

    ReplyDelete
  16. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg sudah ada plan untuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
    E-MEL: tourbandung0805@gmail.com
    FB: ayung bandoeng
    PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

    BANDUNG ITU INDAH,NGAPAIN DIRUMAH AJA .. JOM DATANG BANDUNG DAN GUNAKAN KHIDMAT TRANSPORT DARI TEAM AYUNG BANDOENG ..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115 


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
    Rate: IDR 550.000 or RM 160 


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185 


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245 



    * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

    Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

    InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps : 


    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131


    Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  19. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    NOW U CAN GET RAMADHAN FROM NOW
    START THIS APRIL

    PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 350.000 / RM 112
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 350.000 / 112 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 450.000 / 145 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    INSTAGRAM : KYATRAVEL
    cp : aulia

    ReplyDelete