Wednesday, January 16, 2013

Pendaftaran di MRSM Batu Pahat



 
Lega rasa hati bila dan selesai urusan pendaftaran Kakak Liyana Amnani di MRSM Batu Pahat pada 15/1/2013 (Rabu) yang lalu... Kakak sendiri meluahkan rasa tidak sabarnya untuk bergelar pelajar MRSM dan juga tinggal di asrama MRSM.. Lega hati mendengarnya... Senang hati melepaskannya pergi... Cuma..., no more kakak lah at home skrg nie.. huwaaaaaa... Takpelah nak.. this is for the sake of your life... Ibu redha.. Mudah2an jalan yg terang menantimu di penghujung jalan nanti...
Congratulations kakak!!! You are now MRSM student!!!...
Pelajar berbaju purple adalah Pengawas.. Menguruskan kaunter pendaftaran untuk penempatan di asrama, 'homeroom' dan kelas...
Pelajar berbaju biru ni tak pasti jawatan apa.. Tapi, baju biru yg macam baju pengawas nie, memang one the school uniform.. Kaunter ni uruskan persembahan untuk penutup Orientasi
Mak Datin ni plak sedang bz isi borang...
Macam-macam borang nak ke isi daaaa.... Tapi, perjalanan pendaftaran sangat smooth, tak kucar kacir langsung.. Flow dari satu kaunter ke kaunter berikutnya pun sangat lancar... I like...
Walaupun tiap-tiap minggu lalu lalang jalan nie, tapi bila nampak sign board ni masa nak hantar kakak, perasaan excited semakin menggunung tinggi.. ehheehe...

Abang Amat yang hensem... Dah kurus & panjang jer leher sekarang nie..

Kakak yang dah kene pakai cermin mata sebab rabun.. Dan mengikut genetik ibu yg silaunya agak tinggi... Welll, saper soh baca buku dalam cahaya yg tak cukup kan? hehe
Wajah yang sentiasa ceria sepanjang hari pendaftaran.. Jelas sekali kegembiraan memang sedang mewarnai hidup Liyana Amnani... :)
Abang Amat lagi... Iris yg tukang snap gambo heheehe

Sesi Taklimat Bersama Ibu Bapa
Merenung jauh mengharapkan agar anakanda yang dikasihi terus menggapai kejayaan dan tidak menghampakan harapan kedua orang tuanya... :)
Like father like daughter... sama kan muka mereka berdua?? ngeh3..
Lain kan muka mereka berdua??? ngeh3..
Roomate kakak.... Seorang dari Batu Pahat, seorang dari Muar & seorang lagi dari Selangor...

Locker kakak...
Dato' & Datin mengimbau memori duduk di asrama... ngeh3...
Anak ayah...
Main henpon..ngeh3...

Baju outing MRSM... Oleh kerana takde saiz, so terpaksalah ibu hantar tempah di kedai... :)
Untungnya di MRSM ni, mulai tahun 2012, pelajar-pelajar dibenarkan membawa telefon bimbit.. Tetapi, dengan 2 syarat... Pertama, handphone tidak boleh yang ada kamera... Dan keduanya, tidak boleh dibawa ke sekolah, hanya di asrama sahaja.. Best kan?... Korang tengok tempat charge handphone.. hahahhaahaa... Berderet...haha
Telefon awam ditempatkan di setiap 'floor'....
Bersama Wan, Moksu & Kakak Wahyu

Bersama Wan, Moksu & Ibu....
Bersama Wan (Ayah) sebelum mengucapkan selamat tinggal..huhuhu....
Belanja Wan & Atok makan tengahari lauk ikan patin tempoyak orang Pahang...
Iris yg gedik.. ngeh3...
My model Iris Marissa.. hehe

10 comments:

  1. jelas terpancar kegembiraan liyanaa..suka tgk dia gembira..tapi paling best boleh bawak henpon...bestnyer...mana2 mrsm boleh bawak ke..atau bp sahaja..senang nk contact mak ayah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. semua mrsm boleh bawak... best kan? pengetua siap pesan, setiap hari kalau bole, ibu bapa telefonlah anak2 bertanya khabar anak2... wow!... senyum lebar si liyana hehe..

      Delete
  2. wow sporting giler..tp kan, mrsm muadzam tak leh bwk tepon sbb bdk2 salah guna..bersms sambil cintan cintun

    ReplyDelete
  3. Salam,saya nak tanya tudung bawal bleh bawak x kat mrsm bp?

    ReplyDelete
  4. saya form1 tahun 2016. boleh saya bawak henfon? saya mrsm kuala kubu.

    ReplyDelete
  5. Boleh saya tanya, hari pendaftaran pakai baju apa ? Saya pun MRSM Batu Pahat 2016 ..

    ReplyDelete
  6. Wahh~Beshnye!X tau lak leh bwk fon..Saye pon akn blaja kt MRSM Batu Pahat gak..huhu..:'(

    ReplyDelete
  7. Wahh~Beshnye!X tau lak leh bwk fon..Saye pon akn blaja kt MRSM Batu Pahat gak..huhu..:'(

    ReplyDelete
  8. Salam kak..tlg balas.. masa pendaftaran kene pakai baju apaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene pkai baju skolah mrsm klau dh beli..klau belom bole pkai baju skolah lama :)

      Delete